úterý 29. září 2015

Nigiri sushi

Jedná se o prsty vytvarovaný rýžový váleček, ozdoben plátkem syrové či pečené ryby, kaviárem, avokádem, chřestem, řasami, tofem, vaječnou omeletou nebo mušlemi sv. Jakuba. Podává se s marinovaným zázvorem, sojovou omáčkou a s wasabi. Někdo křen wasabi přimo smíchává se sojovou omáčkou, ovšem doporučuje se používat každé zvlášť. Naučíte se tak krásně kombinovat chutě dle přání.

Ikura (kaviár z lososa)

Unagi (tepelně upravovaný sladkovodní úhoř)

Hotate (mušle svatého Jakuba)

Tobiko Green (kaviár z létajících ryb - zelený)

Maguro (tuňák)

Tai (tilapie)

Saba (makrela)

Butterfish (máslová ryba)

Amaebi (sladkovodní kreveta)

Sake (losos)

Iwashi (sardinka)

Goma Wakame (salát z řas)

Tamago (vaječná omeleta)

Asupara (chřest)

Tofu

Avocado


Žádné komentáře:

Okomentovat