pátek 28. října 2016

Sushi Maki

Tento druh sushi je považován za ten nejzákladnější. Jeho tvar připomíná rolku, do které se tvaruje pomocí speciální podložky. Jeho složení je jednoduché, jedná se o vařenou rýži plněnou nejrůznějšími ingrediencemi (rybím masem – syrové, pečené, uzené; mořskými plody, zeleninou; ovocem; houbami ale například i vaječnou omeletou) a to vše je obaleno v plátku mořské řasy zvané nori. Výsledná rolka se po sléze krájí na stejná kolečka. Z jedné rolky by se mělo takto nakrájet 8 stejných kousků, s tím, že dva okrajové kousky se nepodávají, ale mohou posloužit například pro ochutnávku před servírováním. Pro dochucení namáčíme do sójové omáčky a křenu wasabi. Pro dosažení cílové chuti je podáváno se zázvorem, který má účinkovat jako neutralizant, ale spíše všechny chutě vyzdvihuje.

Níže jsme pro vás připravili fotogalerii nejzákladnějších druhů sushi Maki (rolka rozkrojená na 6 kusů), kde se můžete inspirovat. Fotogalerie je vypůjčena od pražské restaurace Sushi Upgrade Praha - www.sushiupgrade.cz.

Hotate – Tobiko

Mušle sv.Jakuba, kaviár z létajících ryb.


Ebi extra

Kreveta, sýr Philadelphia.


Unagi

Sladkovodní úhoř


Tekka

Tuňák


Tako – tobiko

Chobotnice, kaviár z létajících ryb.

Sake extra

Losos, sýr Philadelphia.


Ebi

Kreveta.


Butterfish

Máslová ryba.


Sake

Losos.


Tai

Tilapie.


Avocado extra

Avokádo, sýr Philadelphia.


Iwashi

Sardinka, jarní cibulka.


Shitake

Vařená shitake houba.


Avocado

Avokádo.


Tofu

Uzené tofu.


Surimi

Surimi tyčinka.


Kappa

Okurka.

Tamago

Vaječná omeleta.


Oshinko

Nakládaná ředkev.


Asupara

Chřest.


Žádné komentáře:

Okomentovat