Jako u jakéhokoli jiného sushi je důležitá preciznost při výrobě. Dílky by měly být stejně velké, respektive bychom měli použít přibližně vždy stejné množství rýže. Rýži již ochucenou octem formujeme do podélnějších hrudek, v případě přípravy nigiri s rybou potřeme rybí filet (losos, tuňák, sardinka atd.) z jedné strany wasabi a touto stranou přiložíme na váleček rýže. Hotový produkt k sobě lehce přitiskneme a prsty pak dotvarujeme. K aburi nigiri sushi podáváme zázvor pro neutralizaci chutí a sójovou omáčku pro dochucení.
Aburi maguro nigiri
- plamenem opečený tuňákAburi sake nigiri
- plamenem opečený lososAburi butterfish nigiri
- plamenem opečená máslová rybaMůj tip: Aburi nigiri sushi v Sushi Upgrade Praha (www.sushiupgrade.cz).
Žádné komentáře:
Okomentovat